Известие

Collapse
No announcement yet.

Let's ROCK!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• През далечната 1981г. една българска формация /МАЙ/,прави фантастичен за времето си рок-спектакъл - /Среща с Рама/....Едно от парчетата Мъртвия град
    хамелеон 146 т.s 1.6 /00г.
    Regata 100s /88г

Comment

• Не знам дали има фенове на полската прогресив рок(метъл) банда Riverside , надявам се да има.
      И няма как да не споделя и моите впечатления от размазващия концерт, който направиха за втора поредна година -на 9-ти май в зала България.
      Този концерт надмина очакванията ми във всеки един смисъл.
      Riverside са група, неотстъпваща по нищо на световните величия в прог -рок сцената.И освен, че са зверски добри музиканти със собствен стил и звучене, показаха и невероятно топло , грамотно и всеотдайно сценично поведение.
      Новото им мини албумче (съдържащо 3 дългометражни композиции) е великолепно и много очарователно, защото то носи в себе си звученето и стила на добре познатите ни Ривърсайд през всичките им 10 години години(откакто съществуват), плюс солидна доза зрялост, наместена по един много фин и и висококачествен начин.
      А музиката им продължава да звучи все така перфектно балансирана, стикована и изящна. Нямам думи повече, зверски се очаровах от целия им концерт и от тези 3 композиции от новото им ЕП, които са като за 15 :

Не мога да опиша колко много ме размаза и факта, че решиха прецедентно да ни направят подарък с едно от любимите ми The Curtain Falls, въпреки че не бе предвидено в сет листата.Тайничко се надявах да направят този жест за нас. Позволих си да им пиша преди концерта с молба да го изсвирят.
      Е, явно са ме чули поне малко , а то е и достатъчно

Каквото и да кажа, все ще е малко.Очарована съм до безкрай и от това очарование няма как обичта ми към поляците да не ескалира. Определено има защо!
      Ето едно от парчетата, които свириха :
      ( с това парче всъщност започна и самия концерт)
      Riverside-Beyond The Eyelids

---------- Post added at 16:10 ---------- Previous post was at 16:03 ----------

Ето ги и останалите 2 парчета от новото им 3 сетно EP "Memories in my head"

Riverside-Goodbye my sweet innocence

Riverside-Living in the past

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
      Втора национална среща на 155

Comment

• Днес се отчитам със Stratovarius-Hunting high and low
        АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
        http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

• Няма много фенове на прог-рока, защото това не е масовата музика ... Концептуалните композиции изискват едно малко по-различно състояние на духа и ума за пълноценното им възприятие. Може и да звуча префърцунено, но това е самата истина. Това не е музика за яко клатене на глави и мятане на кичури.
          Подкрепям се с още едно уникално добро парче на поляците, което ни препраща директно към извора на тази музика - Pink Floyd... Смело мога да кажа, че момчетата са ако не на същото ниво, то поне на достойно стъпало под легендите :

Riverside - Back to the river

Надявам се колкото се може повече хора да го оценят и да се насладят като нас ...
          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
            Няма много фенове на прог-рока, защото това не е масовата музика ... Концептуалните композиции изискват едно малко по-различно състояние на духа и ума за пълноценното им възприятие. Може и да звуча префърцунено, но това е самата истина. Това не е музика за яко клатене на глави и мятане на кичури.
            Подкрепям се с още едно уникално добро парче на поляците, което ни препраща директно към извора на тази музика - Pink Floyd... Смело мога да кажа, че момчетата са ако не на същото ниво, то поне на достойно стъпало под легендите :

Riverside - Back to the river

Надявам се колкото се може повече хора да го оценят и да се насладят като нас ...
            Ценя този жанр музика и е добре, че тук има хора които толерират музика развиваща въображението, но се опасявам се, че май сте се поувлекли с Милена по прогресиврока и не знам дали биха ви разбрали.
            Аз също го харесвам и предлагам нещо от бащата на децата на Анита Хегерланд, позната на някои от нас като най-малкият изпълнител в Златния Орфей.

Mike Oldfield - Tubular bells
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

• Еми възможно е, но все пак сме още пресни след уникалния концерт.
              Пък и се надявахме да срещнем повече съмишленици за по-интелектуалната част от рока
              Не че не уважаваме другите стилове - напротив, аз редовно се опитвам да си откача главата - за справка последната пролетна среща на 155
              Long Live Rock'N'Roll !!!
              155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
              Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Ценя този жанр музика и е добре, че тук има хора които толерират музика развиваща въображението, но се опасявам се, че май сте се поувлекли с Милена по прогресиврока и не знам дали биха ви разбрали.
                Аз също го харесвам и предлагам нещо от бащата на децата на Анита Хегерланд, позната на някои от нас като най-малкият изпълнител в Златния Орфей.

Mike Oldfield - Tubular bells
                Радвам се, че и ти харесваш и оценяваш това направлениеОпределено има защо. А относно разбирането-въпроса е ясен.
                И Алекс може малко да се е поувлякъл напоследък, пък аз от както се помня ме е завлякла тая музика и спасение няма
                А Майк Олдфийлд е изключителен музикант !
                И те така

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                Втора национална среща на 155

Comment

• Everlast - White Trash Beautiful
                  The greatest of all scientific hobbies!

Comment

• http://www.youtube.com/watch?v=b8ZhN_qoI1s -Marillion

http://www.youtube.com/watch?v=TR5CSuTpxTo
                    -Simple Minds
                    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• http://vbox7.com/play:1ea201b4
                      Хайде, колеги, специално за вас от мен.
                      АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                      http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

• Специален поздрав за всички рокаджии, един от любимите ми китаристи с една велика рок-банда ... Enjoy!

Rainbow - Difficult to cure, Japan 1984

Comment

• Една година

http://www.youtube.com/watch?v=jVfbCR9mhfM
                          156 SW '02

Comment

• Metallica-Battery
                            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от blacksnoopy Покажи съобщение
                              Rainbow - Long Live Rock 'n' Roll Live In Munich, Germany 1977

DIO IS ALIVE IN US!

Comment

• В памет на DIO:

Rainbow - Stargazer

Black Sabbath - The Devil Cried

Една класика:

Led Zeppelin - Kashmir
                                Last edited by DerMeister; d.m.y г., 12:58.
                                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                                Mazda 6 2.3 2005
                                sigpic

Comment

Working...
                                X